Informatie

Algemene informatie en reserveringen voor de Vogelmarkt bij:

Simon Bles
Telefoon: 06-29177756
Email: vogelmarkt@zanglustjoure.nl

Prijs per meter bedraagt € 6,00
Prijs per meter niet gereserveerd € 7,50

Entree (vanaf 09:00 uur) € 3,50
Entree (voor 09:00 uur) € 5,00
Kinderen tot 12 jaar hebben vrij toegang tot de vogelmarkt.

Zaal open voor verkoop vanaf 9:00 tot 11.30 uur.

Als U vogels wilt verkopen op de markt dan dient u volgens de nieuwe richtlijnen betreffende vogelmarkten onderstaand formulier in te vullen.
U kunt hieronder het formulier downloaden, invullen en via email zenden aan: vogelmarkt@zanglustjoure.nl of s.bles@home.nl

Inschrijfformulier Vogelmarkt

De Vogelmarkt:
Twee keer per jaar(de derde zaterdag van maart en oktober) is Sporthal Sportfun het domein van vele vogelliefhebbers. Er komen per markt ongeveer 500 bezoekers.
De markt had aanvankelijk een sterk regionaal karakter, maar de laatste jaren heeft de markt een bredere uitstraling en lokt mensen vanuit diverse delen van Nederland.
Een 25-tal handelaren, uit Friesland, bieden hun vogels of vogelbenodigdheden aan.
Ook particulieren en opkopers zijn welkom op de markt.

Naast vogels van allerlei pluimage worden er diverse benodigdheden aangeboden die met de vogelhobby te maken hebben. Zo is er voer, zijn er schrikapparaten, luchtreinigers, boeken, drinkbuisjes, nestkasten, natuurbroedblokken enz. te koop. Ook is er promotiemateriaal van de NBvV en de vereniging te verkrijgen. Belangstellenden die graag meer willen weten over de hobby, kunnen deze dag terecht bij bestuursleden van volièrevereniging Zanglust.
Zij zullen aanstaande vogelhouders graag uitleg geven. Bij de hal is een restaurant, waar koffie, frisdrank, lichtalcoholische dranken en etenswaar verkocht worden. De markt is uitgegroeid tot een echte ontmoetingsplaats voor de noordelijke vogelliefhebbers.
Vertegenwoordigers van de pers zijn ook van harte welkom. We kunnen tenslotte altijd wat extra promotie gebruiken en hebben geen geheimen.

Algemene informatie en beknopt reglement:
Route: Vanaf knooppunt Joure,  neemt u afslag Joure vervolgens neemt u op de minirotonde de derde afslag. U bent nu op de Sewei, na ongeveer 1 kilometer is aan uw rechterhand Sportief Knooppunt / Sportfun Joure (Voorheen Subtropisch Zwembad “De Stienen Flier”). Volg de bordjes met daarop aangegeven “Vogelmarkt”.
(zie onder op het kaartje bij het kruis)
Plattegrond Joure
Parkeren is gratis rondom de hal.

Tijdens de markten in Zwolle en Meppel wordt er reclame gemaakt. Het is dan mogelijk om aldaar contact te zoeken en eventueel te reserveren. Reserveren wordt sterk aangeraden aangezien de markt de laatste jaren zo goed als uitverkocht is. Er is op de dag zelf alleen nog ruimte voor particulieren met een beperkt aantal kooien. Hebt u speciale wensen, dan is dit alleen mogelijk wanneer er tijdig is gereserveerd is en in overleg met de organisator.

Handel buiten de hal is op last van de gemeente ten strengste verboden.

De hal is open voor publiek vanaf 10:00 uur. Vroege vogels kunnen tegen een hoger tarief tot 10:00 uur de hal betreden. Tussen 08:00 en 09:00 uur kunnen gereserveerde plaatsen ingeruimd worden. De markt sluit 12:00 uur.

Op de markt mogen alleen vogels en vogelbenodigdheden verhandeld worden.

Alle vogels dienen te beschikken over een schone kooi met bodembedekking, voer en water(of fruit). Niet iedereen komt als liefhebber binnen, maar ook kritische bezoekers komen op de markt. Het bestuur adviseert om maximaal 2 vogels in een tentoonstellingskooi te plaatsen, voorzien van bodembedekking, voer en water. Meer vogels wordt absoluut afgeraden en hier zal gedurende de dag op worden toegezien.

Bij elke gereserveerde meter is entree voor één persoon inbegrepen.

Reserveren of informatie via e-mail: vogelmarkt@zanglustjoure.nl

Marktmeester Simon Bles zal uw vragen graag beantwoorden via Telefoon: 0513-552102 (na 18:00 uur) of e-mail: vogelmarkt@zanglustjoure.nl

 keurmerk_nbvv

Share Button